jueves, 15 de octubre de 2009

Vacunes (Vacuna de la Grip A H1N1

Definició i Descobriment

Una vacuna és un preparat químic o orgànic destinat a estimular els defenses naturals de l'organisme. Normalment una vacuna evita o redueix els efectes d'una infecció determinada.
La primera vacuna fou desenvolupada per Edward Jenner quan el 1796, durant l'apogeu de l'epidèmia de la verola a Europa, va observar que els lleteres s'infectaven amb la verola bovina per els interaccions que tenien amb els mamelles dels vaques. La verola bovina és una versió suau del mortífer virus de la verola.

Vacunes de la grip a H1N1.

Trobem actualment dos tipus de vacunes per a prevenir aquest virus:
  • Una vacuna inactivada (contenint el virus matat) que es subministrada amb una agulla, en general en el braç. Aquesta és aprovada per al individus major de 6 mesos, incloent a la gent sana i la gent amb condicions cròniques mèdiques.
  • La vacuna de grip de rosada nasal, una vacuna feta amb els virus de grip vius, afeblits que no causen la grip (de vegades cridada LAIV per a " la vacuna de grip viva atenuada " o FluMist ®). LAIV (FluMist ®) és aprovat per a la salut dels quals poblen 2-49 anys que no estan embarassats.
A causa de la falta d'informació que trobem, en el que a termes científics es refereix, us adjunto un link amb els dos tipus de vacunes existents a EEUU, la pàgina aquesta en anglès però és facil d'entendre:

http://www.cdc.gov/FLU/protect/keyfacts.htm

Reflexió al respecte

Continuem ara amb certes iregularitats que cal nomenar. per a començar a finals de gener del 2009, la filial austríaca de la farmacèutica nord-americana Baxter va distribuir a 16 laboratoris de material per a preparar milers de vacunes contra el virus de la grip estacional. un tècnic de laboratori de l'empresa BioTest de la República Txeca va decidir pel seu compte provar les vacunes en fures; totes les fures vacunades van morir; es va investigar llavors en què consistia exactament el material enviat per la casa Baxter i es va descobrir que contenia virus vius de la grip aviar (virus A H5N1) combinats amb virus vius de la grip de cada any (virus A H3N2); si aquesta contaminació no s'hagués descobert a temps, la pandèmia hagués estat de dimensions titàniques, aquests són alguns dels problemes que Teresa Forcades presenta en el seu video, actualment bastant conegut, que podrien haver afavorit la recobinació del ARN d'aquests virus per a donar l'actual virus H1N1.

És aquesta manipulació per part dels laboratoris la causant de la aparició d'aquest virus? Polèmiques a part crc que a causa de la falta d'informació el mes segur és mantenir la calma, prendre precaucions assenyades per a evitar el contagi i no deixar-se vacunar. Fa falta fomentar la participació ciutadana per a assegurar de forma rotunda que no es podrà forçar a ningú en el nostre país a ser vacunat en contra de la seva voluntat, i que els quals decideixin lliurement vacunar-se no seran privats del dret a exigir responsabilitats, ni del dret a ser compensats econòmicament, en cas que la vacuna els causi una malaltia greu o la mort.


No hay comentarios:

Publicar un comentario